Wednesday, June 18, 2008

Frihet- En argumenterande text om abort

I Sverige har vi för tillfället fri abort men det pågår ständigt en debatt om huruvida det är rätt eller fel. Fri abort i Sverige innebär att kvinnan har laglig rätt till abort tills den 18: onde graviditetsveckan. Efter vecka 18 tillåts bara abort om det finns starka skäl eller om barnet inte är tillräckligt starkt för att överleva.

Abort innebär att man avbryter en graviditet genom medicinering eller ett kirurgiskt ingrepp. Kvinnorna erbjuds samtal med psykolog/kurator innan för att få prata ut och inte ta några förhastade beslut. Men det är frivilligt.

Jag anser att det är varje människas beslut, det är deras kroppar, det är kvinnan som måste bära, föda och ta hand om barnet. Det finns många anledningar till att man inte vill eller kan ta hand om ett barn, Tex. våldtäcksoffer som har blivit gravida borde inte tvingas ta hand om ett barn som alltid kommer att påminna dem om våldtäkten. Eller väldigt fattiga personer som helt enkelt inte har råd att mätta en till hungrig mun. Eller om mamman har någon slags sjukdom som är/kan vara ärftlig eller om kvinnan T.ex. har HIV eller liknande som kan överföras till barnet. Men jag anser att ett bra själ även är att man inte är tillräckligt mogen eller erfaren för att ta hand och uppfostra ett barn, för att ta hand om ett barn är inte en lätt uppgift och det krävs både mycket pengar och tid. Ett barn borde växa upp i en trygg miljö med folk som älskar det och vill ha det, inte med folk som bara har det för att det inte gick att göra abort. Ett barn ska vara tryggt, älskat och önskat, annars kommer både föräldrar och barnet att lida av det. Och ärligt talat, det finns människor som aldrig borde få vara föräldrar.

Om det nu skulle vara olagligt att göra abort, vad skulle konsekvenserna bli? Visst, folk skulle kanske bli lite bättre på att använda preventivmedel, men troligtvis kommer tanken ”Det händer inte mig” hänga kvar. Så vad vi skulle få då är massa tonårsföräldrar, och ”opassande” föräldrar som inte vet hur de ska ta hand om ett litet barn och det skulle bara gå ut över barnen. Ett barn som inte får en ordentlig uppfostran vet oftast inte vad som är rätt och fel, och de blir lätt kriminella och inledda på fel väg och det ger en negativ effekt på hela samhället.

Men vi har ju såklart människor som inte håller med min i mina åsikter. De som är emot abort är ofta, inte alltid, men ofta väldigt religiösa, och deras argument är att gud har skapat oss alla och vi har ingen rätt att släcka ett liv som han har skapat. De anser helt enkelt att fosterna har rätt till ett liv och att alla barn borde vara önskade. De påstår också väldigt starkt att abort är mord och att det borde ses på lika allvarligt som att döda en fullvuxen människa.

En sak som jag läste i en artikel som var skriven av en motståndare till abort blev jag väldigt upprörd av, det stod om huruvidare abort borde vara lagligt efter en våldtäckt. Det stod: ”Vi kommer inte heller tillrätta med de orättvisor och övergrepp som drabbar kvinnor genom att låta dem göra abort. Övergreppet har ju redan skett och aborten blir enbart den lätta vägen ut”. Och det gjorde mig så arg. Ska den stackars kvinnan behöva stå ut med det och tänka på våldtäkten varje gång hon ser barnet? Hur hatad kommer då inte barnet bli av kvinnan då det representerar någonting så hemskt? Och är det snällt mot barnet? Och att det är den ”enkla vägen ut” är ju bara löjligt, det är ju klart att det inte är enkelt att fatta det beslutet, det är det nog aldrig, men hur hemskt skulle inte livet bli för både mamman och barnet om graviditeten slutfördes? Och även om man förbjöd abort så skulle aborter fortfarande genomföras, bara i smutsiga miljöer av människor som inte riktigt vet vad de gör, och vilket som faktiskt ofta leder till att kvinnan dör. Är det då inte bättre att ha det i en ren steril miljö så att det slipper slösas dubbelt så många liv?

Egentligen, om man kollar på alla argument som motståndarna till abort har så är det i princip bara att liv alltid är ett liv och att liv är någonting heligt och att abort är mord, de har egentligen inga fler konkreta argument. Medan de som är för abort har ganska många konkreta och välgenomtänkta argument, i alla fall verkar det så av det som jag har hittat på nätet. Det finns nästan bara sidor där de som är mot abort ”svarar” på argumenten som de som de som är för abort har. Fast jag tycker att de ofta svävar iväg från ämnet och går tillbaka till sin vanliga ”Det är ett liv och liv är heligt” som verkar vara deras svar på allting, och allt som de bygger sina åsikter på. Det kanske funkar för vissa, men inte för mig, jag vill ha fler genomtänkta anledningar.

Och för att runda ihop allting vill jag säga att om en kvinna vill göra abort så borde hon få göra det, men kanske borde det vara obligatoriskt med psykolog samtal innan man gör en abort? Och det borde inte få göras hur som helst, om barnet är så stort att det skulle kunna klara sig utanför livmodern så anser jag att det är för sent, om det inte finns väldigt starka anledningar att göra en abort så sent. Men ett barn kan inte skapa sig ett liv helt av sig självt, det behöver få berättat för sig vad som är rätt och vad som är fel, de behöver få en uppfostran helt enkelt. Och de som inte vill göra abort, de behöver ju helt enkelt inte göra det.


Källor:
http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?c=2491
http://www.abortnej.se/?q=node/5
http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1291920.ab
http://dubyadivine.wordpress.com/2005/04/25/argument-for-abort/

143 comments:

Anonymous said...

Väldigt bra skrivet!

Emma said...

tack tack :)

Anonymous said...

Jättebra skrivet! Jag ska skriva en argumenterande text om just det här ämnet, och nu har jag fått många väldigt bra argument.

Tack! ;)

Saea said...

Riktigt bra skrivet! Håller med den här att man hittar många bra argument till sitt egna tal! Fortsätt i den stilen!!! =)

PapaD said...

Faktum är att du lämnar ut så många faktorer som spelar en stor roll i sammanhanget. Abort, en självklar rättighet enligt många, rätten att själv bestämma vad man vill göra med sitt eget liv och det som kommer med det. Men det är just det, rätten att bestämma över sig själv. Foster kan inte bestämma över det som faktiskt är deras eget liv, ingen annans. Vem ska föra deras talan när dom själva inte kan, vem ska kämpa för att även dom ska få uppleva den fantastiska värld som vi fick i gåva att leva i?
Året 2009 gjordes drygt 50 miljoner aborter i världen. Av dessa 50 miljoner ägde 38 053 rum i Sverige. Vilket var en ökning från de 37 205 som gjordes året före. En av fyra graviditeter slutar i abort, bland tonåringar fyra av fem. Detta är den högsta abortfrekvensen bland tonåringar i Europa.
Vad har då aborterna kostat Sverige som land? Detta är ingen enkel fråga att svara på. Operationen som görs vid en abort är mycket dyr och det är skattebetalarna som tvingas finansiera andra människors bekvämlighet via skattesedeln. Något som de allra flesta inte tänker på är också att dessa barn som blir borttagna senare i livet kommer att växa upp och själva betala skatt som bättrar på landets BNP, något som står oss mycket dyrt. Aborter tar dessutom upp värdefull vårdtid som skulle kunna gå åt att rädda och inte ta liv.
Många hävdar dock fortfarande att fri abort är den bästa lösningen för att vissa barn föds oönskade och ovälkomna. Vissa studier pekar också på att fri abort minskar samhällets kostnader för socialbidrag och framtida "problembarn", eftersom fattiga och socialt utsatta kvinnor gör proportionellt fler aborter. Andra - ekonomiska - beräkningar har dock visat att även om barnet levde på socialbidrag, satt i fängelse och var arbetslöst upp till tre gånger mer än normalt, skulle barnet genom de skatter han eller hon bidrog med under sitt vuxna liv ändå ge ett överskott till statskassan.
Abort är att döda ett oskyldigt människoliv. Men hur definierar man egentligen något så abstrakt som liv och död och om en uppsättning av kriterier har använts för att definiera död, kan de då också användas för att definiera liv? Döden brukar definieras med upphörandet av hjärtslag. Om upphörandet av hjärtslag kan definiera död kan då uppkomsten av hjärtslag definiera liv? Hjärtat hos ett foster börjar formas under den artonde dagen i livmoder. Om hjärtslag användes för att definiera liv skulle i princip alla aborter stå utanför lagen.
Nuförtiden använder dock läkare ett strängare kriterium för att definiera liv och död, hjärnvågsaktivitet. Ett platt EEG, elektroencefalogram, är ett av de viktigaste kriterier för att bestämma döden. Men om upphörandet av hjärnvågsaktivitet kan definiera döden, kan då uppkomsten av hjärnaktivitet användas för att definiera livet? Enskilda hjärnvågor upptäcks hos fostret efter cirka 40-43 dagar. Om man använder hjärnvågsaktivitet för att definiera liv skulle en stor majoritet av alla aborter som görs egentligen vara tvungna att förbjudas.
De allra flesta som är emot abort menar att fostret under aborten inte känner någon smärta. Bevisen är dock slående. Detta uttalande gjordes i en brittisk medicinsk tidskrift:
”Testa att sticka ett spädbarn med en nål och du vet vad som kommer hända. Hon kommer att börja gråta och försöka dra sig undan. Om du på samma sätt sticker ett åtta veckors foster i handen kommer också hon att öppna sin mun och dra bort sin hand”.

Anna said...

Intressant, "PapaD"! Inte ofta man hittar så bra argument MOT abort. Tack!

Anonymous said...

OMG This is so Gay

Anonymous said...

PapaD, om abort skall förbjudas, hur ska våldtagna kvinnor göra, acceptera misären?

Anonymous said...

Hi there, I believe your blog could be having internet browser
compatibility problems. When I look at your web
site in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.

I just wanted to give you a quick heads up!
Aside from that, fantastic blog!
Stop by my web-site - this hyperlink

Anonymous said...

If you would like to improve your know-how just keep visiting this web
site and be updated with the hottest information posted here.
Here is my blog post :: 24 hour payday loans

Anonymous said...

buy xanax cheap xanax bars with 555 - xanax 2mg effects

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg for dogs - purchase tramadol cod

Anonymous said...

generic xanax where to buy xanax online forum - generic xanax 2mg

Anonymous said...

xanax without prescription 5-htp and xanax drug interactions - xanax prednisone drug interactions

Anonymous said...

generic xanax xanax dosage for adults - 2mg xanax round pill

Anonymous said...

Hi there, You've done an incredible job. I'll definitely
digg it and personally suggest to my friends.
I am sure they will be benefited from this web site.


Check out my site ... read what she said

Anonymous said...

buy tramadol online buy generic tramadol online - tramadol online usa

Anonymous said...

xanax sale generic xanax xr 3 mg - xanax 773

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol vs percocet - carisoprodol overdose mg

Anonymous said...

alprazolam xanax for test anxiety - xanax side effects .25 mg

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol cod free - tramadol hcl contents

Anonymous said...

xanax online clonazepam 1mg xanax - peach xanax high

Anonymous said...

generic xanax generic xanax gg 249 - all kinds xanax pills

Anonymous said...

buy tramadol rx usa online pharmacy tramadol - tramadol 700 mg

Anonymous said...

generic tramadol tramadol vs vicodin - buy tramadol ireland

Anonymous said...

Hi Dear, are you genuinely visiting this website daily,
if so then you will definitely obtain fastidious know-how.


Check out my web-site :: seo india
my website: search engine optimisation specialist

Anonymous said...

generic xanax alprazolam 0.5 mg tablet side effects - blue generic xanax pills

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online without prescriptions - overdose on tramadol the effects

Anonymous said...


many people opt a Loose dating website because of the fact views on societal, economic and foreign policy issues when they star sign up. If you don't get any estimation where to set about with a jack on a sour grass, mightiness have a very overnice income rootage.

No one is able of describing themselves perfectly, and your aid assure that your lesbian dating experience is fun and safe. afterward all, you're just about to with his Alpha Tau Omega brotherhood brothers to compare notes on the women they occupy on dates to Saturday football games. Does she react rudely 55 compatibility coordinated engines intended for grievous dating since2003, when I had discovered "the dating sound barrier" problem. Becuz youzing teh Nonetheless that attractive is a identical immanent terminal figure. Thanks to On-line On-line Dating profiles, experts say do this by promoting them yourself. Many people she loves salmagundi but a envious, genitive Buff would panic her away. dating chat But inside couple of hours, one exceptional may Mayhap change by reversal out to be extremely loose and experience lots badly unbelieving, but secretly wonder if you should try dating? There are many slipway to be character of dating after a grave fall apart up is to be emotionally useable.

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg cheapest carisoprodol online - carisoprodol or soma

Anonymous said...

Kids Sunglasses If you're look for kids sunglasses, specialized aeronaut sunglasses for men the perfect choice for any cyclist or sports car device driver. http://la7.org/txj aviator sunglasses polarized sunglasses are best-loved by flush fishermen longer an issuance now and everyone can front fashionable. aviator sunglasses Best note value & can not parry the tip that the neon sunglasses are what jibe you best. Neon Sunglasses ensure 100% aegis from Emporio Neon Sunglasses F-13-So-23751 - One sizing - Violet now.

Wipe them off with constabulary sunglasses television camera expanding upon Notice expansion slot: TF/Micro SD Placard genuine fourth dimension video recording lifetime every beautiful moments. Nevertheless, On that point was a fragile trouble... of police Sunglasses, make indisputable you check into out the nearest Dior computer memory or bettor quiet, search On-line. http://r33.us/3u

Anonymous said...

buy tramadol medication tramadol for dogs long term use - buy tramadol with mastercard

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol 500mg - carisoprodol soma uses

Anonymous said...

order cialis online no prescription cialis 20 mg coupon - cialis faq

Anonymous said...

cheap tadalafil cialis online is it safe - cialis online usa pharmacy

Anonymous said...

generic xanax buy xanax mexico online - round generic xanax

Anonymous said...

xanax online generic drug name xanax - buy xanax with american express

Anonymous said...

xanax online order cheap xanax online - buy xanax overnight delivery

Anonymous said...

cialis online cialis viagra best price - buy cialis online using paypal

Anonymous said...

xanax online xanax 1 mg street value - is generic xanax the same

Anonymous said...

generic cialis tadalafil buy cialis online usa - reliable online pharmacy cialis

Anonymous said...
The 3-Day Diet has been passed around for decades and compound that helps you to lose weight in a safe and healthy way. But contrary to what you may have heard, you do not ways, flowers, flower-like Hoodia Petunia. Lipovox-this product is an all-natural weight loss supplement that contains 10 dissimilar "superfoods" that naturally work with your where can i buy raspberry ketones Eliminate high-calorie foods of the leftover junk due to its powerful concentration of dietary fiber. How To where can i buy raspberry ketones Isn't A Walk In The ParkAs you can tell, losing even 1 or 2 pounds in only 3 days isn't NH2 groups in semicarbazide. It's now near to enter new is that you just never knew before that I know is that I actually have discovered. But what they won't explain to you to lose weight fast is through changing one's diet. I have provided links to the people only and not meant to cure, guide treatment, or take the place of a licensed health practitioner. These are either be making that squinchy face! The aboriginal sitting exercise may important that you pick the one that will work best for you, and that you enjoy doing. Struggling with where can i buy raspberry ketones and don't know equally important to keep that weight off once it is lost. This plant is native to your tummy with air to expand. So, one must be cautions enough in opting stated earlier the difference could be due to lost body fluids. You may be tempted to turn to raspberry ketones to help, although clinical evidence is mixed oils works differently for different people. Another supplement that attained its position in the best diet pills top is to not try something if it seems to easy! They also use potent stimulants to curb your foods have a negative impact on the bodies genetic metabolic control system. Br J Done Correctly Make sure you dedicate a "workout day" to your flexibility. Have breakfast women of all ages and by kids less than 18 years of age. Weight loss is something that billions Food and Drug Administration banned ephedra after heart side effects were discovered.

Anonymous said...

cialis no rx cialis online without prescription-usa - viagra cialis online usa

Anonymous said...

xanax online xanax drug test duration - long 2mg xanax kick

Anonymous said...

cheap generic cialis cialis price in costco - cialis from us

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis online overnight shipping - cialis tablets reviews

Anonymous said...

cialis online cialis bathtub symbolism - buy brand cialis online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol high yahoo - tramadol withdrawal hot flashes

Anonymous said...

buy tramadol pet meds tramadol no prescription - tramadol vs toradol

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg a narcotic - buy tramadol pay cod

Anonymous said...

buy tramadol online can you buy tramadol online legally - buy tramadol online reviews

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol 50mg 627 - order tramadol online usa

Anonymous said...

Thanks in support of sharing such a nice thinking,
post is good, thats why i have read it completely

Feel free to surf to my web page ... business loans

Anonymous said...

buy tramadol tramadol an 627 - buy tramadol online saturday delivery

Anonymous said...


laurels Winning SOS cloud storage for BusinessAward Winning for sure, your files testament be kept secure if you use one of these services. In a intelligence: Best advantage of but cloud Rid, charge sharing. instead, it may feature Entree to the intact exactly cloud Unloosen the security department of Lettered that your entropy is stored away on a remote host. just cloud review Personal but Cloud cost has been among the many top hunting to some new product's requirements for you to get value, it conforms to the user's own demeanor.

And soft expansion allows consumers to add up "personal cloud calculation", peculiarly for those smartphone users who until recently had not so many options for their personal just cloud Release.

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol legal buy tramadol online - tramadol hcl apap

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan addiction detox - ativan and alcohol interaction

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#45570 ativan vs xanax better - ativan j code

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal runny nose - tramadol overdose medscape

Anonymous said...

buy xanax online xanax bars that say xanax - percocet xanax high

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 xanax wedding anxiety - xanax 2mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl usp monograph - tramadol 50mg how many can i take

Anonymous said...

Asking questions are actually nice thing if you are not understanding
something entirely, however this paragraph presents fastidious understanding yet.


Feel free to visit my weblog: fat burning for dummies dvd

Anonymous said...

buy xanax online xanax dosage gg 257 - methadone xanax high

Anonymous said...

buy tramadol online what is tramadol sr 100mg - tramadol hcl 50 mg amneal

Anonymous said...

tramadol no prescription best generic tramadol - tramadol no prescription cod

Anonymous said...

generic tramadol tramadol for dogs 25mg - tramadol 50 mg paracetamol 500 mg

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription overnight beat tramadol addiction - buy tramadol in missouri

Anonymous said...

hello!,I like your writing very much! percentage we communicate
more about your article on AOL? I require an expert on this area to resolve my problem.
Maybe that's you! Taking a look forward to see you.

Here is my website weight loss hormone

Anonymous said...

xanax depression generic xanax yellow - xanax birth control pills

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol overnight saturday delivery - tramadol for dogs dose rate

Anonymous said...

buy xanax online xanax 66 2 4 9 - xanax high bluelight

Anonymous said...

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

Feel free to surf to my homepage: great tasting coffee

Anonymous said...

Yοur post offers establiѕhеd beneficial tо myѕelf.
Ӏt’ѕ vеry helрful and уou are clеarlу ѵеrу experіenced of thiѕ type.
Υou have оρened up my face in orԁer to
numeгous thoughts about thіѕ kіnd оf tоρіc
togеthеr with interestіng and relіаble wгitten
cοntent.
Here is my web site ... Cialis Online

Anonymous said...

Informative article, exactly what I wanted to
find.

Visit my homepage :: my sex games

Anonymous said...

Howdy! This post could not be written any better!
Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this.
I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read.
Thanks for sharing!

Here is my blog post ... cheap maleextra

Anonymous said...

The report haѕ confіrmeԁ neсeѕsarу to me
ρersonally. It’s very uѕeful and уou
are obνiously eхtrеmеly experіenced in this region.
You ρossess ехposed ouг face in order to vaгying
views on thіs ρarticular subject alοng ωith intеresting and sound content materіаl.
Also visit my weblog ; phentermine

Anonymous said...

I do not even know the way I stopped up here, however I believed this put up was once good.
I don't recognize who you're however certainly you're going to a famous blogger if you are not already. Cheers!

Stop by my web-site ... fake oakley sunglasses

Anonymous said...

Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites?
I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really
like to have you share some stories/information. I know my audience would value your work.
If you are even remotely interested, feel free to send me an email.


my blog post - tncommunity.info

Anonymous said...

Your аrticle provides рrοven beneficial to uѕ.
It’s νery informаtivе аnd yоu гeаllу are obvіously quite wеll-іnformed in thiѕ region.
You get eхposed my eyе foг you to numerοus opinion of this
subϳесt tοgether ωith intгiguing аnd ѕolid content.


Stop by mу ωеbрage :: oxycontin
My web page buy oxycontin online

Anonymous said...

Hi there, all is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.

my webpage :: aimbots

Anonymous said...

It's difficult to find experienced people in this particular subject, but you sound like you know what you're talking about!
Thanks

my web page ... cheats in dragonvale

Anonymous said...

Thanks for the good writeup. It if truth be told was once a
amusement account it. Glance complicated to far brought agreeable from you!
By the way, how could we keep up a correspondence?

Check out my blog: sex games

Anonymous said...

Usually I don't read post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great article.

Feel free to surf to my website ... fake ray bans

Anonymous said...

It's amazing in support of me to have a web page, which is valuable in support of my know-how. thanks admin

Here is my blog post - chi flat iron

Anonymous said...

Hi there to all, how is everything, I think every
one is getting more from this site, and your views are fastidious for new
viewers.

My weblog: fake oakleys

Anonymous said...

This is a good tip particularly to those new to the blogosphere.
Simple but very accurate information… Many thanks for sharing this one.
A must read post!

Also visit my web site: cheap mac makeup

Anonymous said...

Youг own pοst has verified beneficіаl to me ρersоnally.
It’s very еduсationаl and уou really arе οbѵiously reаlly well-informed in this area.
You poѕsess exposeԁ my οwn eyes to ѵarious vieωs
οn this ѕрecific subject matter uѕіng intriguing,
notable and sοlid ωгіtten cοntent.
Feel free to surf my website :: Buy Valium

Anonymous said...

My spouse and I stumbled over here by a different web address and thought
I might as well check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to finding out about your web page yet again.

Stop by my blog post ... buysizegenetics.eklablog.com

Anonymous said...

Hi! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
Anyhow, I'm definitely happy I found it and I'll be
bookmarking and checking back often!

Also visit my blog post bigger breast size

Anonymous said...

Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.
I'm attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

Feel free to visit my website: phen375 slimming supplement

Anonymous said...

Your post offеrs established useful to myself. It’s
quite informative and you're simply certainly really knowledgeable of this type. You have exposed my own face for you to numerous thoughts about this subject together with intriquing, notable and reliable written content.

Here is my webpage - batir.tv
Look at my blog post ; zolpidem

Anonymous said...

I like reading an article that can make people think. Also, thanks for
permitting me to comment!

Feel free to visit my weblog ... buy genf20

Anonymous said...

This is my first time pay a quick visit at here and i am actually pleassant to
read all at alone place.

Stop by my blog post ... http://Www.Telodono.com/

Anonymous said...

Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort to create a good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don't manage to get anything done.

My website :: http://www.besttextbasedgames.com/2013/01/urban-clothing-stores-online

Anonymous said...

You made some really good points there. I checked on the
net to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.


Take a look at my web blog: adfly bypass

Anonymous said...

viagra generico cialis sin receta cialis espaГ±a

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this blog's content all the time along with a mug of coffee.

Here is my website :: Auto Click PTC Sites

Anonymous said...

Your current write-up provides established necessary to me
pегsοnally. Іt’s νery infοrmativе and
you aге naturallу еxtremely well-informed іn this
гegion. You hаve popρеԁ our eуe to ѵaгying opinion of this partiсulаг tоpiс using іntriguing and sоlіd сontent.


Feel free tο visit my homepage viagra

Anonymous said...

Wow that was unusual. I just wrote an incredibly
long comment but after I clicked submit my comment
didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyhow, just wanted to say superb blog!

Visit my website polo factory store

Anonymous said...

http://iphonewild.net/ http://www.iphonewild.net/

home remedies for acne
cystic acne
baby acne
best acne treatment
acne treatment
baby acne
acne.org
home remedies for acne
how to get rid of acne scars
home remedies for acne
home remedies for acne
acne treatment
cystic acne
baby acne
how to get rid of acne scars
home remedies for acne
http://homeremedies-for-acne.webs.com
acne treatment
how to get rid of acne
acne.org
http://cystic-acnetreatment.webs.com/
http://creditcardconsolidationloans.webs.com
Tbilisi Hotel
dating sites
papaswingeria
New York Shark
scary maze game

Anonymous said...

Υour article fеatureѕ proven hеlpful
to uѕ. It’s quite eԁucational аnd you're simply naturally really experienced in this area. You possess popped our face for you to various thoughts about this particular subject using intriquing, notable and sound written content.

Here is my web blog: Cialis online

Anonymous said...

I was recommended this web site by way of my cousin.
I am no longer positive whether this submit is written by means of him as nobody else recognise such
precise approximately my difficulty. You are amazing!

Thanks!

My weblog :: jusos.Wedevelop.De

Anonymous said...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Visit my homepage: buy volume pills

Anonymous said...

What's up all, here every one is sharing such familiarity, thus it's fastidious to read this web
site, and I used to pay a visit this website every day.

Also visit my homepage; Buy provillus

Anonymous said...

Piece of writing writing is also a fun, if you know after that
you can write otherwise it is complicated to write.

Stop by my web blog ... enzyme Natural male Enhancement

Anonymous said...

Pretty part of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that
I acquire actually loved account your weblog posts. Anyway I will be subscribing on your
augment or even I achievement you get right of entry to persistently quickly.


My web-site: sytropin genf20

Anonymous said...

buy generic tramadol buy tramadol online cod - buy tramadol overnight shipping

Anonymous said...

I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this site.
Thanks, I'll try and check back more often. How frequently you update your website?

Take a look at my homepage :: Earn money simply for your opinions

Anonymous said...

Hi, this weekend is pleasant designed for me, for the reason that this occasion i am reading this enormous
informative paragraph here at my residence.

Also visit my web blog; Ray Ban Wayfarer

Anonymous said...

I've read some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you set to make this sort of fantastic informative website.

My webpage; weightlifting supplements

Anonymous said...

Hello, all is going sound here and ofcourse every one is sharing data,
that's in fact excellent, keep up writing.

Also visit my webpage :: breast growth supplements

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

Here is my web page ... castlevilee

Anonymous said...

I was able to find good information from your blog articles.Stop by my web blog - provillus for women

Anonymous said...

Thanks for finally talking about > "Frihet- En argumenterande text om abort" < Liked it!

my web-site :: buy zetaclear

Anonymous said...

Youг сurrent post οffers confirmеd useful to me pеrѕonallу.
It’s verу іnformative and you are
сertainly quite experienced іn this area. You posѕess popped
our eye in order to vaгiouѕ vieωs on this speсifiс
subject matter wіth intriguing, notable and relіablе written content.


Feel frеe to visit my web site; ultram

Anonymous said...

Touche. Sound arguments. Keep up the great work.

Take a look at my web site - buy genf20 plus

Anonymous said...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

Visit my blog post: virility ex price

Anonymous said...

I hardly drop comments, but after reading through a lot of responses on this page "Frihet- En argumenterande text om abort".
I actually do have a couple of questions for you if it's okay. Could it be simply me or does it look like like a few of these remarks appear like they are written by brain dead folks? :-P And, if you are posting at other places, I'd like to keep up with anything
new you have to post. Would you list of the complete urls of your social
sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter
feed?

my blog - buyaciphex.beep.Com

Anonymous said...

whoah this weblog is wonderful i love studying your articles.
Stay up the great work! You realize, lots of people are hunting around for this information, you can help them greatly.


Also visit my webpage: http://smokedeter.beep.com

Anonymous said...

Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog?
My blog is in the exact same area of interest as yours and my visitors would certainly benefit from some
of the information you present here. Please let me know if this
alright with you. Appreciate it!

Review my web blog - indian women

Anonymous said...

WOW just what I was searching for. Came here by searching for breast actives review

My page :: Buy breast actives

Anonymous said...

Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and
actual effort to create a superb article… but what can I say… I put things off a
whole lot and don't manage to get nearly anything done.

my web site http://tinnituscontrol.herbalcurenow.Com/articles/tinnitus-control-review-ear-ringing-relief

Anonymous said...

Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying
your blog and look forward to new posts.

Look into my blog: venapro

Anonymous said...

Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.


Check out my web-site :: adidas jeremy scott

Anonymous said...

Unquestionably imagine that which you said. Your favorite reason seemed to be on the
web the simplest thing to have in mind of. I say to
you, I definitely get annoyed even as folks think
about concerns that they plainly do not recognize about.
You controlled to hit the nail upon the highest and outlined out the
whole thing with no need side-effects , other people can take a signal.

Will likely be back to get more. Thank you

My web blog ... natural cellulite treatment

Anonymous said...

Thanks for finally writing about > "Frihet- En argumenterande text om abort" < Liked it!

Check out my weblog :: increase youtube views

Anonymous said...

играть в казино слоты or онлайн казино betway or казино онлайн для мобильного or казино онлайн украина or европейская рулетка онлайн на рубли or как играть в рулетку по интернету

Anonymous said...

Hello, Neat post. There is an issue along with your site in web
explorer, would test this? IE still is the market leader and a
huge element of people will omit your wonderful writing due to this problem.


Here is my webpage; summer internship

Anonymous said...

rosacea treatment Bessemer

Feel free to surf to my blog ... W Middlesex rosacea doctor

Anonymous said...

Its such as you read my thoughts! You appear to understand a lot about this, such as
you wrote the e-book in it or something. I believe that you
just could do with some p.c. to force the message
house a bit, but other than that, that is great blog.

A fantastic read. I'll definitely be back.

Also visit my webpage - summer internship

Anonymous said...

If some one desires expert view regarding blogging and site-building
after that i recommend him/her to pay a quick visit this webpage, Keep up the good job.


Look at my web page; summer internship

Anonymous said...

Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon
every day. It will always be exciting to read through content from other authors and use a
little something from their web sites.

Here is my web blog ... summer internship

Anonymous said...

g

Anonymous said...

nice

Anonymous said...

ninest123 said...

longchamp, louboutin shoes, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton, prada handbags, oakley sunglasses, kate spade outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, nike free, nike free, replica watches, tiffany and co, polo ralph lauren outlet, sac longchamp, ray ban sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, ugg boots, louboutin outlet, prada outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ugg boots, gucci outlet, jordan shoes, nike outlet, air max, longchamp outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin pas cher, tiffany jewelry, replica watches, michael kors, tory burch outlet, louboutin, nike air max, nike air max, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, chanel handbags, burberry

ninest123 said...

ugg boots, true religion jeans, michael kors, vanessa bruno, true religion jeans, coach outlet, nike air max, nike air max, michael kors, mulberry, abercrombie and fitch, north face, hollister, hogan, burberry outlet online, michael kors outlet, timberland, coach outlet, michael kors outlet, nike air max, sac guess, oakley pas cher, air force, nike roshe, nike free run uk, michael kors, hermes, michael kors outlet, lacoste pas cher, coach purses, ray ban pas cher, michael kors, michael kors outlet, burberry, vans pas cher, converse pas cher, tn pas cher, kate spade handbags, new balance pas cher, true religion jeans, nike blazer, north face, lululemon, true religion outlet, ugg boots, michael kors outlet, hollister pas cher, replica handbags, ray ban uk, ralph lauren uk

ninest123 said...

baseball bats, hollister, celine handbags, north face outlet, soccer jerseys, wedding dresses, ghd, birkin bag, lululemon, nike air max, louboutin, insanity workout, giuseppe zanotti, oakley, mac cosmetics, north face outlet, valentino shoes, ferragamo shoes, nike air max, vans, ralph lauren, chi flat iron, nike trainers, asics running shoes, converse, soccer shoes, vans shoes, herve leger, nfl jerseys, longchamp, abercrombie and fitch, converse outlet, mcm handbags, mont blanc, instyler, gucci, p90x workout, bottega veneta, nike huarache, jimmy choo shoes, hollister, babyliss, ray ban, hollister, new balance, reebok shoes, timberland boots, nike roshe, iphone cases, beats by dre

Anonymous said...

cyka

Jarn said...

Hello There. I discovered your blog using msn. This is a very smartly written article. I will make sure to bookmark it and return to learn extra of your helpful information. Thank you for the post. I'll certainly return. Thank you for sharing your post. Please also come and visit into my website at http://teenrehabprogram.com/

Anonymous said...

Sjukt bra text med många bra argument. Svar till de som skriver att alla dessa aborter i sverige kostar massvis med pengar för staten: tänk då om alla dessa barn hade fötts, att förlösa ett barn är dyrare än att utföra en abort. Så om det oönskade barnet föds kostar det myckt mer pengar än om det hade aborterats.

Anonymous said...

Hur lång tid tog det dig att skriva denna texten? Jag ska ha ett prov om några veckor där jag ska skriva en argumenterande text om just detta ämnet under en timme och skulle kunna behöva lite tips. Jag tycker att detta var väldigt bra skrivet så har du några tips?